Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 octombrie 2011

Thunderbird

 Tocmai am primit ceva reproșuri că cele mai multe din aplicațiile pe care le-am prezentat sunt CLI și nu pot fi folosite de toată lumea...  :(
  Adică cineva a încercat să instaleze mutt și alpine și ceva nu-i iese ca lumea. N-a specificat exact ce anume nu-i ”iese”, io-s într-o pasă proastă și n-am inspirație să ghicesc (adică a încercat în Ubuntu pacman -S mutt sau ce???), deci tot ce pot face este să recomand (după o căutare de vreo 3-4 minute pe net...) o alternativă la aceste aplicații: Thunderbird! Are interfață grafică, nu trebuie modificate fișiere de configurare, nu trebuie știute detalii tehnice, caută și găsește setările potrivite, cred că-i cel mai simplu de folosit client de e-mail.

Se instalează Thunderbird, se pornește și primim fereastra următoare în care completăm numele pe care vrem să-l folosim în cont, adresa de e-mail și parola contului. Clic pe butonul Continue.


 Thunderbird face tot ce trebuie, nouă revenindu-ne să alegem între două variante de stocare a mesajelor, IMAP și POP3. Recomand IMAP pentru a putea accesa mesajele de pe orice calculator (acasă, serviciu, etc), altfel POP3 descarcă mesajele pe mașina noastră, local.

 
 Acum, dacă ne simțim ”în formă” putem alege ”Manual config”, preferabil este să apăsăm butonul ”Create Account” și astfel să creăm contul de utilizator Thunderbird. În fine, vom primi fereastra în care vom putea citi mesajele primite, scrie mesaje noi, etc.



 O altă posibilitate de administrare a conturilor de e-mail o reprezintă anumite Add-ons (suplimente) din Firefox, cum ar fi WebMail Notifier, supliment care trebuie instalat și configurat, operație simplă întrucât trebuie puse doar numele de utilizator și parola, se pot folosi atât conturi de Gmail cât și de Yahoo mail.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to top